Autobenches

Ga jij regelmatig op pad met jouw hond in de auto? Samen naar de wekelijkse hondentraining, een hondenshow of een autorit naar jullie favoriete wandel locatie? Dan is het natuurlijk belangrijk dat het veilig gebeurt! En natuurlijk wil je dat jouw grote vriend optimale bescherming bieden bij onverwachte situaties in het verkeer. Door jouw hond te vervoeren in een autobench bouw je dus een stukje zekerheid in voor jezelf en medepassagiers maar zeker ook voor jouw hond. Niet iedere hond staat te kwispelen om vervoert te worden in de auto voor sommige honden kan een autorit heel stressvol zijn. Door een reisbench te gebruiken minimaliseer je de omgevingsgeluiden en bewegingen buiten de auto, dit zorgt ervoor dat jouw vriend zich een stuk veiliger voelt tijdens jullie uitstapjes!

 

Waarom kiezen voor een autobench?

  • Veiligheid voor jezelf én jouw hond
  • Comfort tijdens lange autoritten
  • Houdt de auto schoon en droog
  • Geeft stabiliteit in bochten
  • Beschermd bij aanrijdingen
  • Voorkomt afleiding voor de bestuurder
Meer ..

Alles wat je wilt weten over reisbenches 

Een autobench kopen doe je niet dagelijks, een goede autobench gaat zelfs tientallen vele jaren mee. Het is dan natuurlijk wel belangrijk dat je de juiste keuze maakt. Met een ruim assortiment hondenbenches voor de auto is er bij Hokkendomein voor iedere hond én elk voertuig een passend exemplaar te vinden. Maar waar moet je op letten bij het aanschaffen van een reisbench voor de hond? Welke maat bench heb je nodig voor jouw hond én zeker zo belangrijk welke maat bench is geschikt voor jouw auto? Geen paniek, we gaan je hier bij helpen. Laten we starten met de aandachtspunten bij het kopen van een auto hondenbench.

De aandachtspunten bij het kopen van een autobench

Om de juiste keuze te maken bij de aanschaf van een reisbench is het ten eerste belangrijk te weten waar je deze exact voor wilt gebruiken. Ben je fanatiek met jouw hond in de hondensport dan kies je wellicht een andere variant dan wanneer deze enkel bedoeld is voor het jaarlijkse bezoek aan de dierenarts. Hierin speelt de duur van jullie autorit dus een grote rol. Hiernaast is het slim vooraf te bepalen welke aspecten van een bench belangrijk zijn voor jou. Ben je op zoek naar een uiterste veilige autobench, een bench met veel ventilatie of een draagbare bench voor jouw kleine hond? We zetten de belangrijke aandachtspunten voor je op een rijtje;

Maatvoering | Op de eerste plaats is het natuurlijk belangrijk dat je kiest voor de juiste maat bench voor de hond. Ga voor een bench waarin jouw hond voldoende ruimte heeft om te liggen en rechtop te staan. Ga echter niet voor een té grote bench, té veel ruimte zorgt voor minder veiligheid omdat jouw hond hierdoor kan gaan schuiven in de bench. De juiste maat bench is natuurlijk ook van belang voor de beschikbare kofferbakruimte van jouw voertuig. Wil je de gehele kofferbakruimte benutten? Kies dan voor een verstelbare bench, hiermee kun je jouw hond optimaal laten profiteren van de ruimte. 

Materiaalkeuze | Binnen de wereld van autobenches worden vele verschillende materialen gebruikt. Kunststof, staal en aluminium zijn de meest voorkomende. Welk materiaal het beste is, is afhankelijk van jouw wensen. Ieder materiaal heeft natuurlijk zijn kenmerken en eigenschappen. Door vooraf te bepalen wat voor jou van belang is maak je de keuze een stuk eenvoudiger. Zo is kunststof vaak eenvoudig schoon te maken, deze benches zijn vaak ook goedkoper in aanschaf. Staal biedt een stevige robuuste constructie waardoor ze meer veiligheid bieden onderweg. En aluminium is licht van gewicht en dus ideaal wanneer de bench regelmatig verplaatst of getild moet worden.  

Opbouw | Het model van de reisbench is natuurlijk óók een puntje om rekening mee te houden. Heb je een kleine kofferbakruimte dan is het wellicht slim te kijken naar een schuine autobench, deze bieden net wat meer mogelijkheden voor kleine ruimtes. Maar ook de afwerking speelt een rol, kies je voor een bench met gesloten wanden of een bench met spijlen of tralies. De benches met gesloten wanden bieden een (beter) geborgen plekje voor honden die angstig zijn onderweg. Omdat de omgevingsgeluiden worden tegengehouden en lichten en bewegingen van het verkeer minder goed zichtbaar zijn. Honden die veel tijd in de auto doorbrengen tijdens shows en trainingen bijvoorbeeld hebben meer baat bij een bench met open zijdes voor optimale ventilatie tijdens het rusten.

Veiligheid | Ook de veiligheid is een van de belangrijkste punten van een reisbench. Zo moet de bench goed vast te zetten zijn in jouw kofferbak of op de achterbank. Maar sta ook zeker eens stil bij onverwachte situaties. Wat gebeurt er bijvoorbeeld (en laten we het niet hopen) met de bench wanneer je een ongeluk krijgt? En belangrijker nog, wat gebeurt er met jouw hond wanneer er een aanrijding plaats vindt? Het is dus zeker aan te raden een bench te kiezen die voldoende veiligheid biedt aan jouw hond én aan de medepassagiers. Wil je advies voor de meest veilige reiskennel? Hierover lees je verderop meer informatie in onze top 3 reisbench.

Toegankelijkheid | Kies een bench welke voldoende toegang biedt voor jezelf én jouw hond. Een voordeur, zijdeur, bovenlader of meerdere toegangsdeurtjes bijvoorbeeld. Denk hierna na over de manier van afsluiten; wil je de bench met één hand kunnen openen? Moet de deur afsluitbaar zijn met een sleutel? Allemaal opties die de bench gebruiksvriendelijker maakt. Veel van de benches uit ons assortiment zijn hiernaast voorzien van een vluchtluik. Deze luiken bieden een uitgang wanneer jouw kofferbakklep blokkeert of deze door een aanrijding niet meer te openen is. Hiermee ben je er zeker van dat jouw hond niet vast komt te zitten in het voertuig en moet wachten tot de brandweer hem uit de kofferbak bevrijdt. 

Comfort | Naast veiligheid is het aan te raden rekening te houden met optimaal comfort voor jouw hond onderweg. Dit betekend dat het belangrijk is dat er voldoende ventilatie is in de bench, zeker wanneer je lange autoritten maakt met de hond of je deze gebruikt voor de hondensport. Houd er hiernaast rekening mee dat jouw hond zo veel mogelijk stabiliteit heeft in de bench. Dit begint al bij het kiezen van de juiste maatvoering maar ook de afwerking zoals een anti slip mat tegen schuiven. Ook jouw comfort speelt natuurlijk een rol. Wil je de bench bijvoorbeeld ook kunnen dragen? Of gebruik maken van een bench met wielen want ook dat valt onder de mogelijkheden. Allemaal punten welke het voor jou én jouw hond een stuk aangenamer maakt.

Wat is de beste autobench?

We begrijpen natuurlijk dat het aankopen van de beste autobench best wat onderzoek van je vraagt. Het is tenslotte ook per hond, auto én situatie verschillend welke bench de beste keuze is. Toch helpen we jullie graag veilig op weg. We hebben daarom een top 3 samengesteld met de beste varianten gebaseerd op eigen ervaring én ervaringen van onze klanten. Deze top 3 beste benches voor de hond blinken uit in veiligheid, comfort én praktisch gebruik. Wat ons betreft de drie speerpunten bij het aankopen van een reisbench!

 

Nummer 3 | Hundos Pro aluminium autobench ***

De aluminium hondenbenches Hundos zijn praktisch in gebruik, sterk én duurzaam. Deze luxe autobench van aluminium wordt gemaakt in Nederlandse fabriek, waardoor je garant bent van kwaliteit én een nauwkeurige afwerking. Deze reisbenches zijn verkrijgbaar met rechte zijdes én schuine zijdes voor optimaal ruimtegebruik. Ze zijn gemaakt van geanodiseerd aluminium, wat krasvast is voorzien van een gedetailleerde afwerking. De benches hebben een stevig deurpaneel en zijn zeer handig in gebruik met de praktische klinksluiting. Hiermee is hij wat ons betreft nummer drie autobenches in ons assortiment. 

 

Nummer 2 | Pets 4 Pro bench ****

De Pro 4 Pets autobench is een geteste reisbench voor de auto. Deze hoogwaardige autobench voldoet aan de strengste eisen en is goedgekeurd en gecertificeerd volgens de richtlijnen van de TUV Zuid-Duitsland. Deze bench is gemaakt van lichtgewicht aluminium buiswerk voorzien van met fiberglas omwikkelde verbindingsstukken. Het ingebouwde IPS systeem in de achterwand biedt extra veiligheid tijdens aanrijdingen en ongevallen. De praktische draaisluiting met een dubbeldock systeem zorgt ervoor dat de deur eenvoudig te openen is maar nooit zomaar kan openvallen. De Pets 4 pro behaald hiermee een welverdiende tweede plek in assortiment benches

 

Nummer 1 | Variocage van MIM safe *****

De Scandinavische Variocage is wereldwijd uniek in zijn soort, deze hoogwaardige autobench van poedercoat staal biedt optimale veiligheid vanuit alle richtingen. De crash geteste bench is goedgekeurd voor 360 graden veiligheid aan zowel de hond als de medepassagiers. Deze bench biedt een kreukelzone welke geactiveerd wordt bij zowel kop als staartbotsingen, hiermee wordt de druk geleidelijk afgevoerd en blijft jouw hond ten alle tijden beschermd in de bench. Dit geldt ook voor de achterbank passagiers in jouw auto. Als extra veiligheidspunt heeft de Variocage een vluchtluik deze maakt het mogelijk jouw hond ten alle tijden uit de bench te halen. Ook wanneer door een ongeval de achterklep blokkeert kan de hond snel én ongedeerd uit de bench gehaald worden. Dit in combinatie met de andere comfort & veiligheidsnufjes maakt de Variocage de absolute nummer één uit ons assortiment! Meer weten over de hondenbench lees hier verder wij zijn in ieder geval fan!

 

Advies, tips óf hulp nodig?

Heb je na het lezen van deze informatie vragen over één van onze autobenches, reisbenches, kennels óf transportboxen voor jouw hond? Wij helpen je graag veilig op weg in jouw keuze naar de beste autobench. Ook wanneer je twijfelt over de juiste maat kun je vrijblijvend contact met ons opnemen.