Kamerbenches/kennels

Ben je op zoek naar een hoogwaardige kamerbench van topkwaliteit? Dan zijn deze kamerbenches een uitstekende keuze. De benches zijn afkomstig uit Nederlands vakmanschap. Hierdoor ben je verzekerd van de beste kwaliteit én een nauwkeurige afwerking. Deze luxe hondenbench of kamerkennel is gemaakt van geanodiseerd aluminium, is krasvast en afgewerkt met trespa plaatwerk. Deze kamerkennels zijn zeer duurzaam en goed voor jarenlang plezier. De handgemaakte hondenbenches zijn prima geschikt voor de nachtelijk uurtjes maar ook perfect voor hondenshows en trainingen. Tevens zijn er losse onderdelen verkrijgbaar zoals een wielframe om de bench eenvoudig om te toveren tot een showbench voor honden.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


☞ Luxe hondenkennels voor binnen gebruik
☞ Gemaakt van hoogwaardige materialen
Stevig deurpaneel met praktische sluiting
Eenvoudig schoon te houden bench
☞ Perfect voor dutjes, shows en trainingen
☞ Verkrijgbaar in verschillende maatvoeringen

Meer ..

Levertijd binnen 3 werkdagen

€ 39.95
Bekijk dit product

Een luxe kamerkennel of hondenbench kopen

Het gebruik van een hondenbench of kennel is voor de meeste hondenliefhebbers wel bekend. Met name in de puppytijd kan een hondenbench groot verschil maken. Maar wist je dat veel honden het gebruik van een bench op latere leeftijd ook zéér op prijs stellen? Lees verder en ontdek alles wat je wilt weten over hondenbenches; van voordelen en mogelijkheden tot de benchtraining.

De voordelen van goede kamerkennels

Bij de komst van een pup vraag je het jezelf misschien wel af; is een puppybench noodzakelijk? Het antwoord hierop is niet zo makkelijk als je denkt. Nee, een puppybench is niet noodzakelijk máár het kan jou én jouw pup wel enorm helpen. Een hondenbench biedt jouw pup;

  • Een geborgen eigen plekje in huis
  • Een veilig gevoel in spannende situaties
  • Een rustplaats voor comfortabele (noodzakelijke) dutjes

Naast de voordelen voor jouw hond biedt een bench ook voordelen voor jezelf. De eerste periode van een hondenleven staat in het teken van opvoeding en kan best intensief zijn. Hier kan je soms best wel wat hulp bij gebruiken. Een hondenbench biedt je;

  • Zekerheid bij afwezigheid
  • Een hulpmiddel bij zindelijkheidstraining
  • Meer rust in huis én vrije handen

Voor wie is een kamer bench geschikt?

Veel mensen denken bij een bench kopen aan de puppyperiode, niet heel gek ook want in deze periode van de opvoeding biedt een kennel in huis veel voordelen. Maar hiernaast is het gebruik van een hondenbench kamerkennel ook in veel andere situaties een uitkomst. Hieronder lees je een aantal voorbeelden waarbij een bench enorm kan helpen;

Pups en jonge honden – Pups en jonge honden hebben een vrij intensief leven. Het dagelijks ontdekken van nieuwe dingen, geluiden, mensen, dieren en situaties. Het vraagt allemaal vrij veel van een jonge hond. Rust én veel slapen is hierbij dan ook enorm belangrijk. Tijdens het slapen verwerkt jouw pup of jonge honden alle nieuwe indrukken. Dit wil niet zeggen dat iedere hond zélf kiest voor het nemen van rust. Hierbij kan een bench je helpen, het is dan wel belangrijk je dit goed aanpakt. Lees verderop de pagina tips voor benchtraining. Wist je dat honden niet graag de eigen plek vervuilen? Een hond zal (in de meeste gevallen) liever kiezen voor een plek buiten het bekende territorium, dit zie je al terug in het nest bij de moederhond. Een bench kan je dus ook helpen bij de zindelijkheidstraining van jouw nieuwe pup. Jouw hond zal hierdoor langer zijn best doen de behoeftes op te houden.

Angstige honden – Heb jij een asiel hond of een hond afkomstig uit het buitenland geadopteerd? Top! Wij zijn enorme voorstanders van een “tweede kans” Het opvoeden van een buitenlandse of asielhond kan best wat uitdaging geven. Deze honden komen terecht in een totaal andere wereld dan de wereld die ze gewend zijn. Een eigen plek in huis, in de hondenbench, kan jouw nieuwe vriendje veiligheid en geborgenheid bieden. Dit draagt positief bij aan de wenperiode van jouw hond en helpt jouw hond op een goede manier te wennen aan spannende en nieuwe situaties. Dit geldt ook voor honden met verlatingsangst, ook hier is wel weer enorm belangrijk een goede benchtraining te hanteren. Hierover lees je later meer.

Volwassen honden – Niet alleen jonge honden vinden het fijn om in de bench te slapen. Sommige honden blijven deze voorkeur behouden, ook op oudere leeftijd. Zeker wanneer je een goede benchtraining hanteert kun je merken dat veel honden deze plek écht waarderen. Hiernaast kan een kamerkennel ook mogelijkheden bieden wanneer jouw volwassen hond erg onrustig is in huis bij afwezigheid. Door een slaapplaats te bieden in de bench (en deze eventueel af te schermen) biedt je een veilige plek waardoor blaffen in huis en slopen met ene goede training voorkomen kan worden.

Hoe gebruik je een hondenbench of kamerkennel?

Een eigen plekje in huis is voor iedereen belangrijk. Een plek waar je jezelf veilig voelt, comfortabel, geborgen én fijn. Ook voor onze dieren is een veilige plek in huis essentieel. Zo kunnen ze zich terugtrekken op spannende of drukke momenten en genieten van optimale rust. Om de bench als veilige haven te gebruiken is het belangrijk dat jouw hond hier graag komt. Én weet dat hij er na een dutje óók weer uit mag. De bench moet dus een positieve plek worden voor jouw hond. Gebruik de hondenbench daarom nooit om jouw pup of hond te straffen, dit geeft een averechts effect. Hiernaast is een bench niet bedoeld om jouw hond urenlang in op te sluiten, de plek is voor een comfortabele nacht en voor fijne rust momenten gedurende de dag.

Benchtraining pup of hond

Om van de kamerkennel een fijne plek te maken is het slim de benchtraining overdag direct te starten. Wat je gaat doen is het “super-duper” leuk maken van de hondenbench. De bench moet een plekje worden waar jouw hond zich helemaal op zijn gemak voelt. Hoe pak je dit aan?

Stap 1 – Maak de bench comfortabel. Zet hem op een rustige plek in huis, waar jouw pup jouw aanwezigheid kan horen. Plaats bijvoorbeeld een fijn benchkussen, een hondendeken óf een kleine hondenmand. Het is belangrijk dat jouw hond de bench fijn vindt, kijk dus goed wat hij of zij het meest prettig vind om op te liggen.

Stap 2 – Maak van de bench een veel bezochte plek! Dit kun je doen door jouw pup zo nu en dan een lekkere snack in de bench te geven óf stiekem wat lekkere kleine beloningssnoepjes te verstoppen in de kennel. Uitgebreide knuffelsessies mogen ook in de bench gegeven worden natuurlijk ;-) Dit zal jouw kleine vriend stimuleren om de bench regelmatig te gaan verkennen.

Stap 3 – Zodra de bench vertrouwd raakt kun je echt starten met de bench training en het sluiten van het deurtje. Geef jouw pup of hond een lekkere kluif in de bench. Zodra hij begint te smullen sluit je het deurtje. Je blijft natuurlijk in de buurt (het liefste ook in het zicht) en vóór het bot op is, open je het deurtje weer. Zo raakt jouw hond vertrouwd in de bench én aan het feit dat hij er toch weer uit mag.

Stap 4 – Nu is het een kwestie van opbouwen. Je gaat het deurtje steeds langer dicht houden en opent het deurtje telkens nét voor jouw pup onrustig wordt. Ja, dit gedeelte vraagt dus wel wat van jouw timing. Open het deurtje bijvoorbeeld niet wanneer jouw hond piept of blaft. Doe je dit wel, dan kan jouw hond de associatie gaan leggen met het piepen én het openen van de bench. Dit wil je natuurlijk niet. Ben je te laat met het openen en is jouw pup al onrustig? Loop dan eens een rondje door de kamer. Jouw pup zal verbaast opkijken en ophouden met piepen omdat hij nieuwsgierig is naar de beweging rondom zijn bench. Dit is het juiste moment om het deurtje alsnog te openen.

Bench training nacht bij een pup

Hoe snel jouw puppy gewend is aan de bench is niet te voorspellen. De ene hond is na een week al helemaal verzot op zijn eigen plekje, terwijl de ander meer tijd nodig heeft om te wennen. Tijd én geduld zijn de sleutels voor een goede benchtraining. Het kan daarom slim zijn om de eerste nachten in de buurt van de puppybench te blijven. Hiermee voorkom je dat jouw kleine vriend angstig wordt omdat hij je niet meer kan zien of horen. Zeker de eerste nachten kan jouw aanwezigheid veel geruststelling bieden aan jouw pup daarnaast is het natuurlijk ook super gezellig voor jezelf. Want hoe cliché het ook klinkt; deze puppy tijd vliegt voorbij, geniet ervan zolang het kan!