Konijnen

De binkies vliegen je om de oren met de luxe konijnenverblijven van Hokkendomein! Alles voor luxe huisvesting van jouw konijnen!

Konijnen zijn van nature nieuwsgierige, energieke huisdieren, de huisvesting van jouw konijnen moet hier natuurlijk op aansluiten. Of je nu kiest voor een schattig dwergkonijntje, de bijzondere Angora of een koppeltje Hollanders; een konijnenhok voor buiten stelt een aantal belangrijke eisen. Voldoende ruimte, optimaal comfort, uitdaging én bescherming tegen weer en wind. Dat zijn de speerpunten voor het beste konijnenhok! Wil jij een konijnenhok kopen? Bekijk dan zeker de mogelijkheden bij Hokkendomein. Als échte konijnenliefhebbers adviseren wij je graag in de beste keuzes voor jouw konijn(en).

Hop lekker rond in onze konijnenwinkel!

Meer ..

Alles voor de huisvesting van jouw geliefde konijnen!

Het kopen van een konijnenhok doe je niet dagelijks, tenminste niet als je kiest voor een goed konijnenverblijf. Maar waar moet een goed konijnenhok aan voldoen, waar moet je op letten én met welke keuze maak je het niet alleen fijn voor jouw konijn maar ook praktisch voor jezelf? We zetten de speerpunten van een goed konijnenhok voor je op een rijtje;

Ruimte en uitdaging | Kies voor een ruimtelijk konijnenverblijf, tenslotte brengen onze konijnen vaak meer tijd in het verblijf door dan daarbuiten. Een goed konijnenhok biedt dan ook voldoende mogelijkheden voor jouw konijnen om de pootjes te strekken en uitdaging op te zoeken. Deze ruimte kun je creëren door een groot konijnenhok aan te kopen óf door een konijnenren te gebruiken als extra speelruimte voor jouw spring-in-het-veld! 

Comfort & bescherming | Natuurlijk moet het hok voor konijnen ook voldoende comfort en bescherming bieden. Zeker met het oog op koude winterse dagen én tijdens zomerse hitte. Konijnen zijn vrij gevoelige huisdieren, bescherming is dan ook noodzakelijk. Biedt jouw konijnen mogelijkheden om te schuilen voor regen en harde wind maar ook (direct) zonlicht. Voorkom hiernaast tocht en vocht in het verblijf, hier kunnen konijnen erg slecht tegen. 

Praktisch gebruik | Een konijnenverblijf vraagt nu eenmaal wat onderhoud, een wekelijkse schoonmaak beurt is hierbij écht een must. Jouw konijnen moeten natuurlijk kunnen leven in een hygiënische omgeving waar een schoonmaak er nu eenmaal bij hoort. Hiernaast is het belangrijk te beseffen dat de meeste buitenhokken voor konijnen óók onderhoud vragen. Houten konijnenhokken vragen een jaarlijkse schuur en beits- of schilderbeurt om de kwaliteit van het verblijf te behouden. Wil je het jezelf makkelijk maken en zeker zijn van een goed konijnenhuis dat zeker 10-15 jaar mee gaat? Dan is onze onderhoudsvrije collectie een goede keuze, lees verder en ontdek de mogelijkheden!

Konijnenverblijven van Hokkendomein

Om een weloverwogen beslissing te maken voor het verblijf van jouw konijnen is het makkelijk de verschillen te kennen. Zo kun je op basis van jouw behoeftes én die van jouw konijnen bepalen welk konijnenhok het beste bij jullie past. Compacte, luxe, hoogwaardige en betaalbare konijnenhokken in alle soorten en maten. Ontdek de mogelijkheden én voordelen hieronder of snuffel eens door ons aanbod konijnenhokken.

Konijnenhok bouwpakket | Deze buitenhokken voor konijnen komen in allerlei soorten en worden geleverd als eenvoudig te monteren bouwpakket. Kies voor een compact buitenhok voor de nachtelijke uurtjes, een konijnenhok met ren voor meer speelruimte, een goedkoop konijnenhok, óf een groot konijnenhok voorzien van verschillende verdiepingen. Deze konijnen hokken zijn vervaardigd uit dennenhout, ook wel sparrenhout genoemd. Dit vanwege zijn aangename houteigenschappen en natuurlijke uitstraling. Houdt er rekening mee dat deze houtsoorten periodiek onderhoud vragen. De gemiddelde levensduur van deze hokken is ongeveer 5 jaar. Dit is natuurlijk ook afhankelijk van de maten van gebruik, het onderhoud van het hout, de schoonmaak én verschillende weersinvloeden.

Nachthok konijn | Huppelen jouw konijnen los in de achtertuin óf zelfs binnen in huis? Ook voor free-room konijnen, zoals dit genoemd wordt, is het belangrijk een veilige haven te bieden in de vorm van een nachthok. Dit hok kan gebruikt worden om te genieten van optimale rust maar biedt ook mogelijkheden om schuilen voor regen, wind, zon én spannende situaties. Ben je op zoek naar een buitenhok kies dan voor een konijnenhok op poten, deze gaan optrekkende kou en vocht in het verblijf tegen. Voor een konijnenhok voor binnen is het slim te kiezen voor een konijnenhok met (dubbele) mestlade, dit waarborgt de hygiëne in huis en houdt jouw vloer schoon.

Geïmpregneerd konijnenhok | Ook voor een luxe verblijf voor konijnen kun je bij ons terecht. Wij bieden een prachtig assortiment hoogwaardige konijnenhokken in diverse maten én modellen. Zoals de Voldux hooiberg konijnenhok collectie, een uitdagende én comfortabele collectie voor jouw konijnen maar bovenal een échte aanwinst voor de achtertuin. Naast een prachtige uitstraling zijn deze konijnenhokken met lange levensduur onderhoudsvrij, ze zijn namelijk vervaardigd uit geïmpregneerde hout. Dit geeft de natuurlijke look aan deze verblijven, die het nemen van een kijkje meer dan waard zijn. Deze houten konijnenhokken hebben een levensduur van zeker 10-15 jaar! Binnen de Voldux collectie vind je bij Hokkendomein ook konijnenhokken van Douglas hout. Douglas is een prachtige, wederom onderhoudsvrije houtsoort die steeds populairder wordt in de wereld van dierenverblijven. Wij kunnen hierin natuurlijk niet achterblijven en bieden dan ook een leuk assortiment verblijven van Douglas verblijven, afgewerkt met zwarte potdeksels voor een landelijke uitstraling.

Konijnenren | Wil jij de beschikbare ruimte optimaal benutten voor jouw konijnen? Plaats dan een konijnenren aan het konijnenhok, een gegalvaniseerde konijnenren van draadpanelen, een opvouwbare konijnenren óf maak gebruik van een luxe konijnenren met nachthok. Door jouw konijn(en) voldoende ruimte te bieden houdt je deze gezond door beweging, gelukkig door uitdaging én voorkom je vervelend gedrag. Konijnen die veelvoudig knagen aan het hok, agressie tonen, somber worden of verveeld raken worden vaak té klein gehouden. En geloof me, voorkomen is in dit geval écht beter dan genezen. Meer advies over het houden van konijnen? Neem gerust contact met ons op, onze konijnenspecialist helpt graag het perfecte huisje voor jouw konijnen te vinden!

Een konijnenhok op maat

Het beste konijnenhok is een konijnenhok welke aansluit op jouw wensen én die van jouw konijn(en). Toch kan het zo zijn dan ondanks het grote assortiment van Hokkendomein jouw ideale konijnenhok niet verkrijgbaar is. Hiervoor hebben wij de oplossing; een maatwerk konijnenhok! Onze maatwerk oplossingen bieden veel mogelijkheden voor de ideale huisvesting van konijnen. Deze buitenhokken worden handgemaakt, in Nederlandse fabriek met gebruik van de beste materialen. Omdat deze verblijven handgemaakt worden is vrijwel alles mogelijk; of je nu op zoek bent naar een konijnenhok voor jouw toekomstige koppeltje óf een konijnenhok groot genoeg voor jouw groep konijnen. Neem gerust contact op voor advies en om de mogelijkheden te bespreken.