Papegaaien

Ze zijn spraakzaam, sterk, intelligent, gezellig én komen voor in vele huiskamers; de papegaai! 

De papegaai is een bijzonder huisdier, met name zijn intelligentie en spraakvermogen is voor veel mensen de reden papegaaien te houden. Deze prachtige grote vogels komen in verschillende soorten en groottes en sommige papegaaien soorten kunnen wel 80 jaar oud worden. We hoeven je vast niet te vertellen dat een goede huisvesting én verzorging hiervan van groot belang is. Ben jij van plan deze (soms jarenlange) verbintenis aan te gaan en wil je papegaaien houden? Verwacht jij binnenkort een spraakmakende Ara, swingende Kaketoe, een groepje agapornissen óf een koppeltje valkparkieten? Bekijk dan zeker eens onze papegaaienkooien voor buiten én binnen! 

Fladder rond in onze papegaaienwinkel! 

Meer ..

Een veilige vlucht voor jouw papegaai

Papegaaien komen in vele soorten en maten, tot wel 350 papegaaisoorten zijn erkend in de wereld. Maar een beperkt aantal hiervan wordt gehouden als huisdier, de overige soorten leven enkel in het wild. Enkele veelvoorkomende papegaaien in onze huishoudens zijn o.a. de superslimme Roodstaartpapegaai, dans en swinggrage Kaketoe, prachtige Ara, de Amazonepapegaai die voorkomt in wel 27 sub soorten óf een van de kleinere varianten zoals de dwergpapegaai óf de Conures. Het houden van een papegaai of zelfs meerdere papegaaien moet niet onderschat worden. Deze intelligente vogels hebben uitdaging nodig, veel ruimte, voldoende aandacht én een goede verzorging. Dit alles begint natuurlijk bij een goede papegaaienkooi voor binnen óf buiten! Maar waar moet je op letten bij een papegaaienkooi kopen?

Ruimte en uitdaging | Juist omdat papegaaien slimme dieren zijn raken ze óók snel verveeld. Dit is een van de grootste uitdagingen voor papegaaienliefhebbers. Wanneer jouw papegaai zich gaat vervelen kan er stress ontstaan, deze stress kan vervolgens vervelende gezondheidsproblemen veroorzaken. Het kaalplukken van zichzelf, vervelend en zelfs agressief gedrag, overmatig en hard tjilpen of krijsen... Afijn, verveling moet worden voorkomen in de papegaaienkooi én uitdaging is noodzakelijk. Voldoende ruimte is hierin één van de belangrijkste factoren. In een grote papegaaienkooi kan jouw vogel zijn instinct kwijt door te spelen, klauteren én te ontdekken. 

Toegankelijkheid | Brengt jouw gevleugelde vriend regelmatig een uurtje buiten de kooi door? Dan is het fijn wanneer je de mogelijkheid kunt bieden aan de vogel zélf in en uit het verblijf te klauteren. In dit geval is het dus belangrijk rekening te houden met een goede en makkelijke doorgang voor jouw papegaai(en). Een te kleine toegangsdeur kan er voor zorgen dat jouw vriend zijn kooi niet durft of kan verlaten. Hiernaast kan het heel makkelijk zijn wanneer je zelf ook praktische toegang hebt tot het verblijf, zo kun je deze eenvoudig schoonmaken én makkelijker contact maken met jouw vogel(s).

Kwaliteit | Je las het hierboven al maar er zijn papegaaien soorten die een leeftijd van 80 jaar kunnen bereiken, dit zijn vaak de grotere papegaaien. Maar ook kleinere familie leden zoals de Roze kaketoe kan 40 jaar worden en de Valkparkiet bereikt ook makkelijk een leeftijd van 10-15 jaar. Een papegaaienkooi kopen is dus een investering voor lange tijd. Wij adviseren dan ook te kiezen voor kwaliteit boven kwantiteit, maar met de bovengemelde richtlijnen kan dit snel een dure grap worden. Bij Hokkendomein hebben we hier een oplossing voor; de gegalvaniseerde papegaaienkooi!

De betaalbare papegaaienkooi buiten én binnen

Onze gegalvaniseerde papegaaienkooi is gemaakt van draadpanelen met een stevige draad. Deze panelen zijn willekeurig samen te stellen waardoor je jouw ideale afmeting papegaaienkooi betaalbaar kunt maken. Deze kooien voor papegaaien zijn weersbestendig en kunnen daarom buiten worden gebruikt. Hiernaast worden ze tegenwoordig ook vaak in huis gebruikt als binnen volière voor papegaaien. De luxe papegaaienkooi is voorzien van een toegangsdeur met grendel en afsluitmogelijkheden. Zo kun je de kooi van jouw papegaaienverblijf altijd makkelijk betreden, schoonhouden én kun je jouw vogels eenvoudig uit de kooi laten wanneer dit gewenst is. Door de enorme omvang van deze kooien is er veel mogelijk en kun je jouw papegaaien enorm veel uitdaging bieden in de aankleding van de papegaaienkooi. Deze kooien verlenen zich prima voor het vastmaken van speeltouwen, klimbruggen, kooihangers, én ander leuk vogelspeelgoed; voor optimaal vermaak én een gezonde en gelukkige huisgenoot!

Onze standaard maatvoeringen zijn vaak al uit voorraad leverbaar. Ben je op zoek naar een andere maat papegaaienverblijf? Neem dan gerust eens contact met ons op. Wij bieden mogelijkheden voor het op maat laten maken van jouw dierenverblijf en kunnen hierbij prachtige combinaties aanbieden van hout én gaaspanelen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden!