Vogels

Genietend in het ochtendzonnetje op je fijne stoel met een kopje koffie, kijkend naar jouw eigen volière!

Het vrolijke gefluit, driftige gefladder en de spetterende duik in een vogelbadje; een vogelvolière in je achtertuin is leuk voor jong én oud! Ben jij op zoek naar een kleine volière voor buiten, een grote volière voor jouw parkieten, kanaries, papegaaien óf duiven? Dan ben je op de juiste plek geland, ook wij begrijpen het enthousiasme voor vrolijke fluiters. Met een groot assortiment luxe volières van hout en aluminium bouwen wij graag mee aan dit stukje pracht en praal in jouw achtertuin.

Veel fladder plezier in onze vogelwinkel!

Meer ..

Alles voor de huisvesting van jouw vogels!

Ben jij op zoek naar een volière voor buiten óf binnen? Een goede huisvesting van jouw vogels begint bij een degelijke, kwalitatieve vogelkooi waar jouw vogels naar hartenlust kunnen rondfladderen. Zeker wanneer jouw vogels buiten leven is het belangrijk dat de vogelvolière voldoende bescherming biedt tegen verschillende weersinvloeden. Regen, wind, tocht én direct zonlicht moet zoveel mogelijk worden voorkomen in de volière, hier kunnen vogels niet goed tegen. In de vogelwinkel van Hokkendomein vind je dan ook prachtige hoogwaardige verblijven voor vogels, welke zowel binnen als buiten gebruikt kunnen worden. Want ook binnen in huis verdiend jouw vogel natuurlijk een comfortabel onderkomen.

Maaswijdte en draaddiktes vogelkooien

Bij het kopen van een voliere of vogelkooi is het belangrijk het gaas aan te passen op de te houden vogelsoort. Door het juiste gaas te selecteren ben je zeker van de juiste draaddikte voor de snavelkracht van jouw vogels. Hiernaast is ook de maasafstand een belangrijk punt. Kies voor vogels altijd voor een vierkante maas met verblinden die zijn gepunt last i.p.v. een 6 hoek maas zoals bij kippengaas wordt gebruikt. Hieronder lees je de richtlijnen van een aantal veelvoorkomende vogelsoorten én bijhorende gaastypes;

Grasparkieten en verglijkbare grootte - Draaddikte minimaal 1,0 mm | Maaswijdte maximaal 16 x 16 mm
Kanaries en kleinere zangvogels - Draaddikte minimaal 0,65 mm | Maaswijdte maximaal 12,7 x 12,7 mm
Kleine papegaaiensoorten - Draaddikte minimaal 1,0 mm | Maaswijdte maximaal 19 x 19 mm
Grotere papegaaien - Draaddikte minimaal 1,6 mm | Maaswijdte maximaal 50 x 50 mm

Een binnen volière of vogelkooi binnen voor kleine vogels

Een vogelkooi kopen voor binnen gebruik vraagt wat onderzoek. Welke soort vogels wil je houden, hoeveel vogels wil je houden én wat zijn de behoeftes van deze dieren. Het verblijf kan eigenlijk nooit te groot zijn, te klein komt echter vaker voor dan je denkt. Een goede vogelkooi biedt voldoende ruimte. Een handige richtlijn hierin is; tel 2 keer de spanwijdte van jouw vogel. De spanwijdte is de lengte van de vogel met gespreide vleugels. Als voorbeeld; een valkparkiet heeft een spanwijdte van ongeveer 50 centimeter, de kooi van een valkparkiet moet minstens 100 cm lang zijn. Wil je meerdere vogels plaatsen? Dan moet je kooi automatisch groter zijn, zodat alle vogels voldoende ruimte hebben. De meeste standaard vogelkooien bieden deze ruimte niet, je komt dan al snel uit op een binnen of kamer volière, gelukkig is hier een groot assortiment in te vinden bij Hokkendomein.

Kamervolière - Een binnen volière is als het ware een grote vogelkooi. Waar jouw vogels voldoende ruimte, uitdaging én vermaak kunnen vinden. In ons assortiment vind je de mooiste grote vogelkooien; Kamer volières op poten, hangende muur volières en extra grote vogelkooien van gegalvaniseerde panelen, hierover lees je later meer.

Een vogelkooi buiten of volière buiten plaatsen 

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen jouw vogels buiten te laten verblijven. De meeste volière vogels kunnen (zelfs in de winter) buiten worden gehouden, mits er rekening wordt gehouden met verschillende weersinvloeden. De buitenvolière moet natuurlijk ruimtelijk zijn, voldoende bescherming én comfort bieden aan jouw volièrevogels. Binnen ons assortiment vind je zowel houten volières als volières van gegalvaniseerde gaaspanelen. Beide varianten zijn van hoge kwaliteit, onderhoudsvrij én duurzaam. Lees hieronder meer informatie over onze luxe vogelvolières voor buiten.

Gegalvaniseerde volière - Deze luxe vogelkooi voor buiten biedt vele mogelijkheden. De volières komen in verschillende standaard opstellingen voorzien van een grote toegangsdeur én een stevig dak van gaaspanelen met een draaddikte van 3 mm en een maas van 5 x 5 cm . Deze basis geeft een zee aan mogelijkheden voor grotere vogels én voor de inrichting. Door het grote oppervlakte zijn deze luxe volières perfect voor een uitdagende aankleding; speeltouwen, takken, kooihangers én schommels; er is méér dan voldoende ruimte voor leuk vogelspeelgoed!  Hiernaast zijn de vogelkooien voor buiten modulair, je kunt ze dus exact aanpassen naar jouw wensen én die van jouw vogels.

Luxe houten volière - De houten volières uit onze vogelwinkel worden handgemaakt in de Nederlandse fabriek van Voldux. Deze hoogwaardige houten vogelkooien voor buiten zijn gemaakt van onderhoudsvrije materialen; geïmpregneerd tuinhout afgewerkt met luxe hang- en sluitwerk voor de veiligheid van jouw vogels. De Voldux volières hebben een ruime vlucht waar de vleugels gespreid kunnen worden. Er zijn verschillende varianten verkrijgbaar; volière met nachthok, vogelvolière met extra grote vlucht, een kleine volière voor buiten óf juist een grote volière voor buitengebruik. Hiernaast biedt deze fabrikant ook prachtig maatwerk, hierover lees je hieronder meer.

Aluminium volière - Het is bij Hokkendomein ook mogelijk een aluminium buitenvolière te kopen voor jouw vogels. Deze duurzame verblijven voor buitenvogels zijn gemaakt van lichtgewicht aluminium panelen met een stijlvolle grijze poedercoat. De verblijven zijn ook te combineren met hout zoals bijvoorbeeld de aluminium volière met het houten nachthok óf een voorzien van een volière sluis waardoor ontsnappen wordt voorkomen. Ook voor de aluminium volières bestaat de mogelijkheid deze op maat te laten maken.

Een vogel volière op maat laten maken

Ondanks het enorme assortiment vogel volières bij Hokkendomein kan het natuurlijk zo zijn dat jouw ideale volière er niet tussen staat. Misschien wil je jouw vogelkooi wat hoger, lager, groter of juist kleiner, een hoekvolière of afgestemd op de indeling van jouw achtertuin. Omdat onze fabrikant maatwerk volières aanbiedt kunnen we je hier ook bij helpen! Een maatwerk volière wordt handgemaakt met de beste materialen naar jouw keuze. Kies voor een Douglas volières, aluminium vogelkooi, gegalvaniseerde panelen volière óf een volière van geïmpregneerd hout. Laat ons jouw wensen weten of maak gebruik van vrijblijvend advies van onze vogelspecialist. Neem gerust contact op voor meer informatie.

Mooie accessoires voor jouw volière?

Heb jij jouw perfecte vogelverblijf voor buiten of binnen gevonden? Onze grote verblijven worden thuis bij je bezorgd, je hoeft zelf dus geen vervoer te verzorgen. Zodra jouw volière geplaatst is kan de inrichting beginnen. Ben je op zoek naar leuke accessoires voor jouw volière? Vogelspeelgoed, voerbakjes, drinkbakjes óf broedbenodigdheden? Dan adviseren wij een kijkje te nemen in de vogelwinkel van onze partner; Huisdierplezier